С грамота и  статуетка  бе отличена Даниела Цанова, секретар на

...
С грамота и  статуетка  бе отличена Даниела Цанова, секретар на
Коментари Харесай

Секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова с национална награда на АБГР

С грамота и  статуетка  бе отличена Даниела Цанова, секретар на Община Ловеч, по време на  конференцията „ Интелигентните градове и общини – визия за бъдещето “ (30 -31 юли 2021 година, Правец). Конференцията се реализира от фондация „ Конрад Аденауер “ и Асоциацията на българските градове и райони (АБГР) със съдействието на VIVACOM.

Събитието събра регионални шефове, заместник-областни шефове, кметове, заместник-кметове, ръководители на общински препоръки, секретари на общини, общински съветници, членове, сътрудници и другари на Асоциацията. По време на съпровождащата я гала бяха раздадени Националните награди на АБГР.  Даниела Цанева получи оценките от Ергин Емин, изпълнителен шеф на АБГР. Наградата е в категория „ Секретар на Голяма община " на Асоциацията на българските градове и райони. Наградата е самопризнание за свършеното в Община Ловеч по въпросите на дигитализацията посредством извоюван план „ По-близка Европа – Отворена платформа за цивилен начинания “.



При награждаването Даниела Цанова сподели:

„ Работя от 1997 година в Община Ловеч и имам доста дипломи и документи за квалификации, само че това е първата грамота, която получавам. Вълнувам се, тъй като за мен това е нещо доста огромно. Това е премия за цялата администрация на община Ловеч. Благодаря, че сте забелязали нашия труд. Благодаря преди всичко на кмета на Община Ловеч госпожа Корнелия Маринова, тя ни даде независимост да мислим и да даваме оферти “.

В изнесените отчети по време на конференцията се сочи, че през последните години се вижда последователно обединение на урбанизацията и цифровата гражданска война.  Това породи възникването на „ интелигентните/умните градове “, като преход към цифрово ръководство на актуалните градове/общини.

Всеобщо е визията, че 5G технологията е ключът към построяването на интелигентните градове. Това, което  към момента липсва за тяхното бързо развиване, е инфраструктурният „ ключ “ за новите цифрови светове.

Още от ЛОВЕЧ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР